Žensko pismo

— —
13/05/2011

Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb
17.5. – 24.5.2011.

U utorak, 17. svibnja u 19 sati u Galeriji ULUPUH (Tkalčićeva 14 u Zagrebu) otvara se izložba ŽENSKO PISMO. Izložba je dio programa 46. zagrebačkog salona / primijenjene umjetnosti i dizajn, s temom RUKOPISI NOVOG DOBA, a obuhvaća radove 4 pozvane autorice, eminentne hrvatske umjetnice: Lale Raščić, Neli Ružić, Renate Poljak i Tine Gverović.

U uvodnom tekstu kataloga Salona, Ana Peraica, kustosica izložbe, piše: “U zadnjem dijelu ovoga Salona, u temi koja je jedina povijesna i stilska, a to je tema ženskog pisma, proučava se osnova definicije ove kovanice koja već dugo vremena putuje raznim teorijama, izložbama i ostalim kulturalnim produkcijama. Što je to žensko pismo pokušat ćemo definirati upravo radovima u kojima su se autorice bavile pisanjem kao procesom ili slanjem pisma. Ti se rukopisi pišu i brišu, odnosno nestaju sami od sebe. Poneki su i ikonički znaci per se koji nas vraćaju na početak jedne neobične priče o potpisu kao vlastitome logu, trenutku kada sam tekst postaje slika, sasvim suprotno od početne teme ovoga Salona, upravo one kada je slika postala tekstom, vremena prije one naše “Grčke vaze”.”

U galeriji će se moći vidjeti instalacija Lale Raščić: “Put u kutiji” te video radovi Neli Ružić: “Materinji jezik”, Renate Poljak: “Sjećanja (Tito, tata)” i Tine Gverović: “Pustjerna”.

Izložba će se moći pogledati do 24. svibnja, radnim danom od 10 do 17 sati (četvrtkom od 10 do 13 I od 17 do 20 sati), subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.